Puukuitu kestää ja tarjoaa parhaan eristyskyvyn

Thomakselle oli tärkeää, että rakennetaan kestävällä tavalla.

Thomas Lynnerup, kestävän rakennustekniikan konsultti

Thomas Lynnerup johtaa Tanskassa konsultointiyritys Sustainable Livingiä ja hän on luonut muun muassa Friland 19 -talokonseptin Aarhusin lähelle. Friland 19 on pieni kompakti omakotitalo, joka todistaa, että nollaenergiatalo voidaan rakentaa luonnon materiaaleista.


Talo on rakennettu ilman kylmäsiltoja tai erillisiä lämmönlähteitä. Tarkoituksena on kokeilla, voidaanko talo lämmittää aurinkolämmityksen ja esim. ruoanlaitossa muodostuvan hukkalämmön yhdistelmällä. Keskeinen osa konseptia on puukuitueristäminen, jonka on toteuttanut Huntonin tytäryhtiö Danske Træfiberisolering.

Puukuitueriste säätelee kosteutta äärimmäisen hyvin. Meillä on diffuusiota hyödyntävä talo, jota kontrolloi sisätilojen kosteutta. Puukuitueristeellä on mielestäni paras lämmöneristyskyky. Voimme sen avulla saavuttaa passiivitaloa vastaavat tai paremmat eristysominaisuudet.

SISÄILMA

Koe
ero

Sisäilma on eritäin tärkeää terveyden ja viihtyvyyden kannalta. Asumme enemmän sisätiloissa kuin koskaan ennen, ja on erityisen tärkeää, että sisäilma on kunnossa niin kotona, päiväkodeissa, kouluissa kuin työpaikoillakin.

HIILIJALANJÄLKI

Kestäviä
rakennusratkaisuja

Joka vuosi Norjan metsät sitovat noin 25 miljoonaa tonnia hiilidioksidia. Puun ja oheistuotteiden hyödyntäminen sitoo lisäksi 10 miljoonaa tonnia kiilidioksidia.