Meihin vetosivat ympäristöystävälliset ominaisuudet

Puukuitueristeet laskivat norjalaisen, Askerissa asuvan, perheen energiakustannuksia merkittävästi.

Perhe Ødegård Olsen

Ole Andreas Myhre Olsenilla ja Olga Ødegårdilla oli suuria remontti- ja kunnostussuunnitelmia, kun he ostivat yli viisikymmentä vuotta vanhan talon Askerista. Ennen kun perhe ryhtyi kunnostusprojektiin, he ottivat yhteyttä kunnan energianeuvojaan, joka auttoi energiankulutuksessa ja kustannuksissa. Talo näytti olevan kunnossa lukuun ottamatta muutamia ikkunoita, jotka jouduttiin vaihtamaan, mutta energianeuvoja suositteli tekemään ullakon eristyksen uudestaan. Ullakolla oli 5-10 cm vanhaa lasivillaa eristeenä.


Tällainen energiatehokkuusratkaisu on halpa ja yksinkertainen, ja sillä voi olla merkittävä vaikutus energian käyttöön. Lämmitystarvetta voidaan vähentää noin 39 kWh / m2, joka vastaa suunnilleen samaa määrää energiaa vuodessa kuin sähköauto kuluttaa.

Ympäristöystävällinen eriste

Askeriin muuttanut perhe mietti parasta tapaa hoitaa eritysprojekti ja he lähtivät hakemaan inspiraatiota asuntomessuilta. Messuilla he tapasivat Huntonin edustajan, joka kertoi puukuiden ominaisuuksista ja eduista eristemateriaalina. Puukuitu on luonnollinen tuote kosteuden kuljettamisen ulos rakenteista tehokkaasti. Tämä yhdistettynä kykyyn säilyttää lämpöä, ja hyvään äänieristykseen tuo asuntoon hyvän sisäilman. Lisäksi Huntonin Nativo® Puukuitueristeet on tuotettu kestävän metsätalouden periaatteiden mukaisesti ja ne ovat sataprosenttisesti kierrätettäviä.


Emme olleet koskaan kuulleekaan puukuidusta vaihtoehtona "tavallisille" eristeille ja vaikutuimme ympäristöystävällistä ominaisuuksia. Kasvoin itse perheessä, johon kuului metsänhoitajia, joten minusta puukuitujen kierrättäminen eristemateriaaleiksi kuulostaa todella järkevältä ajatukselta. Ja vaikka emme itse ole erityisen ympäristötietoisia, pidän tärkeänä sitä, että voimme omalta osaltamme auttaa.

Puukuitua lisättiin eristeeksi noin 30-35 cm paksuudelta. Kiinteä yläpohja rakennettiin eristeiden päälle. Työ kesti vajaan viikon.

Pienempi lämmitystarve

Kun eristystyöt ullakolla oli tehty, vanhoille öljylämmittimille ja pattereille ei ollut enää käyttöä. Ne korvattiin uudella lämpöpumpulla.


Talon erityksen parantaminen on selvästi vähentänyt lämmitystarvetta ja näemme myös, että sähkölaskut ovat pienentyneet selvästi. Olemme myös kokeneet talon viihtyisämmäksi ja sisäilma on selvästi parempaa. Olemme erittäin tyytyväisiä siitä, että kuulimme puukuitumateriaaleista Huntonilta ja suosittelemme niitä kaikille muille, jotka suunnittelevat eristämistä talossaan, perhe päättää.

ERISTYSKYKY

Suojaa kylmällä,
viilentää lämpimällä

Erinomainen lämmönvarastointikyky tarjoaa tasaista lämpöä talvella ja tasaista viileyttä kesällä.

LUONNON RAAKA-AINEISTA

Luonnosta tullut.
Luontoa kunnioittaen.

Hyvä sisäilma ja olosuhteet ovat tärkeitä terveyden ja viihtyisyyden kannalta. Vietämme enemmän aika sisätiloissa kuin koskaan aikaisemmin ja siksi hyvä sisäilma ovat tärkeitä kotona, päiväkodeissa, kouluissa ja työpaikoilla.