Nyt eristän vain puukuidulla

John Jensenin mukaan puukuitu kestää niin hyvin, että sitä voidaan käyttää uudelleen vielä sadan vuodenkin jälkeen.

John Jensen, kirvesmies

Oma yritys Århusin lähellä Tanskassa antaa vapauden valita vain sellaisia töitä, joissa hän pääsee työskentelemään puumateriaalin kanssa. Nykyään tällainen valinnanvapaus ei ole mikään itsestäänselvyys.


Minusta tuli kirvesmies, koska rakastan puuta materiaalina. Työssäni jouduin usein työskentelemään keinotekoisten materiaalien kanssa, joten päätin 3-4 vuotta sitten kouluttautua entisöintiin ja kasvattaa osaamistani arkkitehtuurista, käden töistä ja entisöintimenetelmistä. Luonnontuotteiden kanssa työskentelyssä on minulle ammatillisesti eniten järkeä. Ammatillisten syiden lisäksi omaan terveyteen ja ilmastoon liittyvät syyt ovat tärkeitä, hän arvioi.

Monta hyvää syitä käyttää puukuitua

Vanhojen talojen kunnostaminen edellyttää usein eristeiden uusimista ja Jensen käyttää à Huntonin Nativo® Puukuitueristeitä.

Puukuitu on täydellinen tuote. Kosteudenhallintaominaisuudet ovat erinomaiset, puukuitu varastoi lämpöä tehokkaasti ja vapauttaa sitä ajan myötä ja sillä on muita eristemateriaaleja paremmat akustiset ominaisuudet. Minä käytän eristämiseen vain puukuitua, ja se sopii yhteen erinomaisesti muiden käyttämieni materiaalien kanssa. Ei ole olemassa hyviä syitä olla käyttämättä puukuitua ja se on myös miellyttävä materiaali käsitellä. Sisäilma pysyy hyvänä sekä talossa asuville, että työskenteleville, koska talo hengittää. Puukuidun puhallus on myös nopea ja kustannustehokas eristysmenetelmä, kertoo Jensen.

Materiaali tulevaisuutta varten

Vanhojen rakennusten kunnostuksessa ymmärtää sellaisen puun arvon, jota on käsitelty hyvin satojen vuosien ajan.

Parasta puussa ja puukuidussa on se, että materiaali säilyttää ominaisuutensa käytännössä ikuisesti. Näemme ympärillämme taloja, jotka on rakennettu 1400-luvulla tai aikaisemmin ja ne ovat edelleen hyvässä kunnossa. Puu kestää ikuisesti. Muiden materiaalien elinikä voi olla 10-20-30 vuotta, kun taas puukuitu kestää sukupolvelta toiselle. Lisäksi se sopii myös uudelleenkäytettäväksi. Materiaalin voi ottaa seinästä 100 vuoden kuluttua ja käyttää sitä aivan samoin kuin uutta. Ja vaikka materiaali kostuisi, se kestää edelleen. Puukuidussa neste tai höyry kulkeutuu aina kohti kuivaa materiaalia ja tämä lisää materiaalin kestävyyttä, kertoo John Jensen.

TERVEYS

Parasta
kaikissa lämpötiloissa

Sisäilmalla on suuri merkitys terveydellemme. Vietämme enemmän aikaa sisätiloissa kuin koskaan, ja siksi hyvä sisäilma on tärkeää kotona, päiväkodeissa, kouluissa ja työpaikoilla.

LUONNON RAAKA-AINEISTA

Luonnosta tullut.
Luontoa kunnioittaen.

Hyvä sisäilma ja olosuhteet ovat tärkeitä terveyden ja viihtyisyyden kannalta. Vietämme enemmän aika sisätiloissa kuin koskaan aikaisemmin ja siksi hyvä sisäilma ovat tärkeitä kotona, päiväkodeissa, kouluissa ja työpaikoilla.